Χαλιά – Μοκέτες


Ο σωστός καθαρισμός των χαλιών και μοκετών από επαγγελματία του είδους, κρίνεται απαραίτητος κάθε χρόνο και για λόγους συντήρησης αλλά και υγιεινής.

Κατά τον καθαρισμό στο σπίτι δεν ασκείτε μεγάλη πίεση στο πέλμα της σκούπας πάνω στα χαλιά διότι σταδιακά καταστέφει το πέλος.

Ο καθημερινός ή εβδομαδιαίος καθαρισμός με βούρτσα χειρός ή ηλεκτρική σκούπα γίνεται πάντα πρός την φορά του πέλους.

Είναι απαραίτητο ανά διαστήματα ένα ελαφρύ τίναγμα με το χέρι, ή πολύ ελαφρό χτύπημα πάντα από την πίσω πλευρά, και καθαρισμός του χώρου κάτω από το χαλί.

Η έκθεση των χαλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο είναι καταστροφική καθώς ξεθωριάζει τα χρώματα.

Δεν τοποθετούμε γλάστρες πάνω στα χαλιά, και προσέχουμε για τυχόν διαρροές από σωληνώσεις ή καλοριφέρ. Η υγρασία από οποιαδήποτε αιτία δημιουργεί μύκητες και μούχλα καταστέφοντας τα.

Τα βαριά έπιπλα αφήνουν σημάδια στα χαλιά. Αλλάζουμε κατά διαστήματα ελαφρώς την θέση του επίπλου, δίνοντας την δυνατότητα στο πέλος να ξαναβρεί το σχήμα του.

Άν πέσει στο χαλί οτιδήποτε σε υγρή μορφή (κρασί, καφές κ.α) απομακρύνετε άμεσα την μεγάλη ποσότητα, και στεγνώστε την περιοχή ώστε να μη μείνει υγρασία.


Ρούχα


Πηγαίνετε τα ρούχα σας για στεγνό καθάρισμα το συντομότερο δυνατό από την στιγμή που θα λεκιαστεί. Οι λεκέδες αν μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στερεώνουν και είναι αδύνατο να εξαλειφθούν πλήρως.

Μην φέρνετε σε επαφή τα ρούχα σας με αποσμητικά, κολόνιες, κρέμες κλπ. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να περιέχουν οινόπνευμα ή άλλα χημικά τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τα χρώματα των ρούχων σας με καταστροφικά αποτελέσματα.

Μην σιδερώνετε ρούχα τα οποία έχουν λεκέδες. Ο ατμός και η θερμοκρασία σκληραίνουν τους λεκέδες και είναι δύσκολο να καθαρισθούν.

Για ρούχα που είναι σετ όπως κοστούμια, ταγιέρ, πρέπει να καθαρίζονται μαζί, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου η όποια απώλεια χρώματος να είναι ομοιόμορφη.

Τα σουέτ έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη φροντίδα ώστε το καθάρισμα να είναι πιο αποτελεσματικό αλλά και ο χρόνος ζωής τους μεγαλύτερος. Η σκόνη, το καυσαέριο και ο ιδρώτας του σώματος μας φθέιρουν το πέλος. Ο σωστός καθαρισμός τους τα διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Μην αποθηκεύετε τα ρούχα της εποχής που τελειώνει χωρίς να έχουν καθαριστεί, και ειδικά τα δερμάτινα. Πρέπει να καθαρίζονται και να φυλάσονται σε χώρο που να αερίζονται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κλινοσκεπάσματα (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια).


* Για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ή χρήσιμη συμβουλή επικοινωνήστε μαζί μας